Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Ausztrália harcba száll az ISIS-szel és kiment 12000 embert Szíriából

2015. szeptember 10. - tudosito

Tony Abbott, miniszterelnök bejelentette, hogy napokon belül intenzív bombázást kezd az ellen, és véglegesen kihoz 12 ezer embert a háború sújtotta Szíriából. Úgy tűnik, Ausztrália példát igyekszik mutatni a Nyugatnak – nem csak erkölcsről és emberségről kell beszélni, hanem valósággal cselekedni.

syrian_refugee_camp_turkey.jpg

Az ország nyitott az éves „kvótán” felül további 12 ezer ember befogadására, azokra, akik valóban életveszélyben vannak – és hol máshol lennének ezek az emberek, ha nem a borzalmaktól tépázott Szíriában. Ők jellemzően keresztények, jazidik és egyéb kissebbsége. Tony Abbott – a korábban radikális bevándorlás ellenes kampányáról „hírhedt” miniszterelnök – szerdán bejelentette, hogy segítenek, és el is kezdték előkészíteni az adminisztratív és egyéb feltételeket. Az AFP-nek adott nyilatkozata szerint „Ezek az emberek állandó letelepedési lehetőséget kapnak, az éves keretünkön felül, ami már most is 13750 személyt tartalmaz erre az évre. Ezt a számot szeretnénk növelni 18750-re 2019-2020-as évekre”.

tony_abbott.jpg

(Tony Abbott lépéseket kezdeményezett).

„Az új letelepedési eljárás elsősorban azoknak kíván segíteni, akik valós veszélyben vannak. Gyermekek, nők és családok, akik jelenleg Jordániában, Libanonban és Törökországban kénytelenek átmenetileg meghúzódni… a legsebzettebb területekről” – mondta a miniszterelnök. Amint csak lehet, ezt véghez akarja vinni, de az átvilágításra mindenképpen szükség van, nyílván, hiszen így is tucatnyi ISIS terrorista szivárgott be Európába, mint arról számos orgánum már beszámolt, de az inetgrációval jóval kevesebb gond lesz, hiszen életveszélytől menekülőkről van szó. Ausztrália ezen felül további 44 millió dollárnyi (mintegy 12.5 milliárd forintnyi) segélyt oszt szét a UNHCR-n (ENSZ Menekültügyi Szervezete) és egyéb szervezeteken keresztül Irakban, Szíriában és a konfliktus sújtotta térségben.

raaf.jpg

Ausztrália növeli a támadást az ISIS ellen. Bár eddig is harcoltak a terroristák ellen, az ország most a RAAF-ot (Ausztrál Királyi Légierő) is bevetik egy intenzív bombázást keretében, ahogy Abbott fogalmazott „napokon belül”. Azt is elmondta a miniszterelnök, hogy „Nem tudjuk legyőzni a Daesh-t (Iszlám Állam) Irakban, ha nem győzzük le őket Szíriában.” – majd hozzátette: „Hangsúlyozom, a támadást az ISIS ellen foganatosítjuk, nem az Asszad rezsim ellen, bármilyen gonosz is az”. Ausztrália annak ellenére, hogy kevésbé érintett a menekült-hullámban, valós megoldást igyekszik eszközölni: egyrészt a tényleg üldözött embereket befogadja, valamint a problémát okozó terroristákra mér csapást. Európa remélhetőleg tanul a példájából.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr277772628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása