Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Budapesten jönnek mennek a terroristák?

Magyarországon is járt a Párizsban robbantó terrorista

2016. január 06. - tudosito

A merénylet előtt többször megfordult fővárosunkban a közel 150 életet követelő vérengzés utolsó üldözött elkövetője. A francia hír vagy a biztonsági rendszer réseire világít rá, vagy az iszlám terroristák által előszeretettel használt PR-fogás.

illegla_border_cross.jpg

Egy francia tévéadó, a BFM TV szerint szeptember 9-én és 17-én is járhatott a Keleti pályaudvarnál a párizsi merényletek egyetlen életben maradt és most is körözött elkövetője, Salah Abdeslam. Korábban is volt már szó arról, hogy a terrorista többször is megfordult a magyar fővárosban, amit a magyar terrorelhárítás részéről külön reflektálva senki sem erősített meg.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még december 3-i sajtótájékoztatóján kijelentette: "A terrorizmussal kapcsolatban hírek láttak napvilágot, amelyek arról szólnak, hogy a párizsi merénylet egyik főszervezője járt Budapesten, ezt meg tudom erősíteni". A miniszter hozzátette: "Tudomásunk és feltételezésünk szerint a Keleti pályaudvarnál is járt, tudomásunk és feltételezésünk szerint a magyar állami regisztrációt megtagadó bevándorlókból csapatot toborzott, és azokkal távozott az országból".

salah-abdeslam.jpg

Abdeslam szeptember 8-án Belgiumban bérelt kocsit a „Rent A Car”-tól, amivel Németországon és Ausztrián áthaladva ért Budapestre. Itt az egyébként igen nézett hírtévé értesülései szerint 23.39-kor a Mercedes-szel leparkolt a Baross téren (vagy utcában), közel a Keletihez. Itt közel egy órát parkolt, majd visszaindult. Majd szeptember 17-én egy A6-os Audival szintén ezt az útvonalat bejárva két órát állt, és indult vissza. Ezek a típusok nem terror-gyanús autók, de a két, ilyen könnyedén megejtett látogatás rávilágít a nyitott határok veszélyeire, de ennél van egy nagyobb gond is. A pályaudvarokat elárasztó nehezen kontrollálható embertömegben – akik a nyugati ember számára nem olyan könnyen megkülönböztethetőek egymástól – minden bizonnyal számos terrorista bújt meg. Ebből - legalább utólag - tanulhatnánk.

keleti-palyaudvar-refugee.jpeg

Elképzelhető, hogy vajon Abdeslam azzal a céllal utazott-e Budapestre, hogy megtalálja a menedékkérők között elvegyült cinkostársait. A televízió által is felvetett kérdésre válasz gyanánt a csatorna emlékeztetett arra, hogy a párizsi terrortámadás ügyében szintén körözött Samir Bouzidot és Soufiane Kayalt az első útja során Abdeslammal együtt igazoltatták Ausztriában. A támadások főszervezője, Abdelhamid Abaoud az unokahúgának azzal dicsekedett el, hogy a migránshullámmal tért vissza titokban Európába. Emellett a belga RTL televízió internetes oldalán december 2-án azt írta, hogy Magyarországon találkozhatott Abdeslam két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.

refugees_welcome_germany.jpg

A fenti események nem meglepőek, a 2015-ös évet fémjelző migráns-hullámmal szemben megfogalmazott kritikák joggal érintették ezt a kérdést. A hidzsra keretein belül a valóban menekülő (hajtott, űzött) tömegbe vegyülve számos terrorista érkezett, amint az akkoriban az ISIS és más szervezetek büszkén hirdettek is. A kérdés ezek után: kezdjünk gyanúval nézni a parkoló autókra a Keleti környékén? Legyünk bizalmatlanok a közel-keleti embertársainkkal? Természetesen nem, de a nyitott kapuk és válogatás nélkül, nyugati politikai nyomásra tárt karokkal fogadott „menekülők” kontrolljának hiánya egyértelműen magában hordozza, hogy terroristák járjanak ki és be az országunkban. Lehet hogy éppen ezekben az órákban is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr348245438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása