Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Trump lefejezi az ISIS-t és elveszi az olajukat

2016. január 05. - tudosito

Az ISIS napjaink rákfenéje, a terror szinonimája, akárcsak a kétezres években az al-Káida. A választók nagyrészt még a „klasszikus” Amerika képéhez ragaszkodnak, akiknek imponál a patrióta és abszolút katonai hatalommal bíró USA képe. Trump őket szólította meg.

dunald-trump.jpg

A december elején történt kaliforniai vérengzés sajnos nem járt nagy visszhanggal a politikában, a hétköznapi embereket azonban annál jobban érdekeli, mire számítsanak a jövőben. Az USA sok tekintetben veszített régi fényéből, a közemberek tömegei mégis ragaszkodnak a konzervatív, érinthetetlen és szükség esetén odacsapó nagybetűs Amerika képéhez. A botrányos kijelentéseiről is ismert Donald Trump milliárdos – akit sokan csak alibi jelöltnek tartanak – egy szókimondó videóval lépi át az ingerküszöböt.

"Ő (Trump) gyorsan lefejezi az Iszlám Államot és elveszi az olajukat"

A tegnap bemutatott félperces tévés kampányfilm nem kertel: Trump nem csak a mexikóiak bevándorlását akarja megakadályozni a déli határon emelt fallal, hanem a muszlimok országba érkezésének (bevándorlásának) teljes leállítását sürgeti. A közel-keletet felforgató ISIS-t pedig kinyírná, és elvenné az olajukat. Ez utóbbi kijelentés több sebből vérzik, de tény, hogy ez a fajta retorika híven tükrözi az elmúlt 8 év (semmi áthallás, Obama ennyi ideje van hatalmon) során megcsömörlött, és a korábban inkább cselekvő politikusokat támogató választók véleményét. Ezt bizonyítja Trump híressé vált kampány-jelszava: "Ismét naggyá tesszük Amerikát!"

A film kapcsán azonban egy kisebb botrány is volt. Érdekes, nem az üzenetét támadták, hanem azt hogy - mint azonban a Tampa Bay Times című floridai lap kiderítette - az illegális határátlépőkről készített jeleneteket nem az amerikai-mexikói határon rögzítették, hanem Marokkóban. A kampánystáb azonnal reagált: szándékosan döntöttek így, mert így szerették volna jelezni, hogy milyen is lesz az amerikai-mexikói határ, ha nem történik változás a bevándorlási politikában. Trump a következő időben heti kétmillió dollárt költ majd tévé kampányra.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr518238918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása