Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Meghalt az ISIS-hez csatlakozott német rapper

2015. október 30. - tudosito

Denis Cuspert, alias Deso Dogg német rapper idén csatlakozott az Iszlám Államhoz. Előtte is már ilyen nézeteket vallott, végül az „emigrálás” mellett döntött. A levágott fejjel pózoló rappert most úgy tűnik, megölték, radikalizálódásának folyamata azonban tanulságos.

deso-dogg-1.jpg

Tegnap amerikai tisztségviselők jelentették be, hogy október 16-án sikeres légicsapást mértek több iszlamista célpontra. A német rapper propaganda videókkal toborzott érdeklődőket, a jellemzően nyugati, instabil pszichológiai és családi hátterű fiatalok közül. További két ISIS-tag is meghalt a légicsapásban.

deso-dogg-2.jpg

Denis Cuspert Berlinben született, német anyától és Ghánai apától, aki már akkor lelépett, amikor Cuspert kisbaba volt. A balhés srácnak többször összetűzése volt a törvénnyel, miközben anyja újraházasodott egy afro-amerikai férfival, aki az Amerikai Hadseregben szolgált. Rapperként igen népszerű volt, DMX-el is közös túrában vett részt. Egy majdnem halálos autóbaleset után kapcsolatba került a korábban hivatásos bokszolóval, Pierre Vogel-el , új nevén Abu Hamzával, aki egy Németország-szerte ismert iszlamista prédikátor.

deso-dogg-3.jpg

(Cuspert Pierre Vogel-el).

2010-ben abbahagyta a rappelést a korábbi formában, és az iszlám szolgálatába állította: dalaival, videóival a mudzsaheideket támogatta szerte a világon, az ő támogatásukat fejezte ki szövegeivel, immáron mint „Abu Malik”. Tevékenysége ilyen módon hozzáhárult, hogy többen kezdtek szimpatizálni az iszlámmal Németországban is, mert fogyasztható formában tálalta a szélsőséges nézeteket. Videóiban fegyverekkel pózolt, erőszakra szólított fel, ezt követően a berlini lakásán végzett házkutatás alkalmával számos lőfegyvert találtak nála. Idővel kapcsolatba került az Ausztriában született egyiptomi Abu Uszama al-Gharibbal – ő szerepelt azon a pár hete felröppent videón, ahol Deso Dogg zenéjével aláfestve, tökéletes németnyelvtudással bátorítják késes merényletre az iszlamistákat. (Ezután Berlinben egy férfi meg is késelt egy rendőrnőt). Az al-Káida-közeli al-Gharib az alapítója a Globális Iszlám Média Frontnak. Cuspertnek ekkor már el kellett hagynia Németországot, Egyiptomba csempészték, ahol egy német szalafista táborban húzta meg magát. Nem sokkal ezután csatlakozott az Iszlám Államhoz. Több videón is feltűnt, többek között azon a 2014. novemberi bejátszáson, ahol egy „iszlámmal egyet nem értő” férfi levágott fejét tartja a kezében.

Cuspert február óta a globális terroristák listáján szerepelt, amerikai állampolgároknak tilos volt üzleti kapcsolatba kerülni vele, USA-beli bankszámláit zárolták is. Ekkortól már egyébként Németországban is körözték, szerepelt az ENSZ feksetelistáján is.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr708036112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása