Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Közel a Kelet

Schengen és hatása röviden

2015. szeptember 17. - tudosito

A tegnapi események Röszkénél az egész világ figyelmét csak fokozták hazánkon. A „menekültek” összecsapása a rendőrökkel, a kerítésen átdobált gyerekek, mindeközben az Európai államok közönye és cinkossága rávilágított az Európai rendszer ingatag voltára, különösen a Schengeni Egyzemény visszásságaira.

roszke_1.jpg

Legalább 20 rendőr megsérült, számos migráns szintén. A kerítésen átdobott két kisgyerek kórházba került. A szerb határ felőli áradatot a szerb vezetés nem állította meg, sajnos valósággal ráengedték a magyar rendőrökre a kerítés miatt felbőszült migránsokat. A Facebook-ot figyelve észlelhető, hogy a határvédő rendőrök respektje mostanában érik be a lakosság részéről, eddig mindenki menekültpárti volt. Persze, ezután is lesznek, akik nem értik majd meg: két ellentétes civilizáció, világnézet, értékrend, kultúra feszül egymásnak. Ha már egyesült Európáról beszélünk, össze kéne fogni egy, a kultúránkat hosszútávon felemésztő tendenciával szemben. Ez nem pártpolitikai vagy világnézeti kérdés, hanem egy kollektíva közös civilizációjának és gyökereinek a védelme. Aki akarja, hogy a gyerekei, unokái is élvezzék az alapvetően emberbarát Európát, akkor annak tennie kell.

roszke_4.jpg

A Schengeni Egyezmény részleteit sokan nem ismerik, sokan most hallották először a megállapodás nevét. Olvasónk kedvéért pár mondatban összefoglalnánk az előnytelen megállapodás részleteit. Az egyezmény lényege a belső határok megszüntetését, és egy „külső”, közös határ együttes védelmét tűzte zászlajára. A 30 éve megkötött egyezményt a nyugati országok (NSZK, Franciaország és a Benelux államok) indították el, a határok teljes elbontását sürgetve. Az idővel csatlakozott keleti országok fokozatosan egy „szűrő” szerepét kezdték ellátni (lásd az 1990. évi Schengeni Végrehajtási Egyezményt) mely a külső határsávok megerősített ellenőrzéséről szólt. Így a nyugati jóléti társadalmakba továbbáramoltak a képzett, nyelvet beszélő, integrálódni akaró bevándorlók; akik nem ilyenek voltak, és inkább a kelet-európai környezetben tudtak „érvényesülni”, azok fennakadtak a szűrőn.

Az EU-hoz idővel csatlakozott országok a taggá válással kötelező érvényűen elfogadták az egyezményt magukra nézve. 1999 májusától a maastrichti rendszer III. pillére lényegében kettévált, így a külső határok átlépésével, a menedékjoggal, bevándorlással és a polgári jogi, valamint vámegyüttműködéssel és a csalással foglalkozó részek átkerültek az EU I. pillérébe. Ennek eredményeként akár a belső határátlépésre, a külső határok ellenőrzésére, a vízumkiadásra, vagy éppen a bevándorlás szabályozására és a menedékjogra vonatkozó döntéseket ezután az EU Tanácsán ülésező miniszterek hozzák meg. Ezt azért fontos tudnunk, mert úgy döntenek központilag rólunk, ahogy akarnak. Fontos még, hogy a menedékjogért folyamodók kérelmét az az ország intézi, amelyen keresztül ezek a személyek az EU területére be akarnak lépni. Mivel az adott ország biztonsági szintjének megítélése is változó az EU-n belül, amelyből a menedék kérője (közvetlenül vagy átutazóként) érkezik, a kérvényeket tagországonként más és más módon bírálják el. Így pl. törvénytelen bevándorlás esetén annak az országnak kell gondoskodnia a bevándorlóról (és adott esetben a határra szállítását biztosítania), amelyen keresztül a bevándorló a térségbe érkezett.

roszke_5.jpg

Magyarország Európa fekete báránya, diszkriminatív és fasiszta – Orbán Viktor tegnap este a Die Welt-nek, a Le Figaro-nak, a Die Presse-nek és a Times-nak adott interjút. Ezekben hangsúlyozta, hogy "Vannak új törvényeink, amelyek szigorú büntetést irányoznak elő az illegális migránsok számára. A határra küldtük a rendőrséget és a hadsereget. Ez világossá kell tegye, hogy bár a migránsok benyújthatnak menedékkérelmet, tartaniuk kell magukat a szabályokhoz", azonban az igazi erőt nem a kerítés képviseli. A miniszterelnök a kvótákról elmondta, azok egyfajta meghívóként funkcionálna, hiszen egy bizonyos mennyiségű ember „jöhet”.  "A nemzetközi közösség célja nem lehet az, hogy minden menekültet befogadjon és új otthont adjon neki. Nem lehet cél az, hogy minden szíriai elhagyja Szíriát. Politikai síkon arra kell törekednünk, hogy Szíria újra élhető hely legyen"

islamophobia-4.png

Korábban is írtuk, Európa liberális, befogadó, „multikulti” – ez egyrészt nagyszerű, Európa jogosan szégyelli magát a Holokausztért, de ezt utólagosan nem tudja már kompenzálni mindennek és mindenkinek az elfogadásával. Egyes elemzők „Európa megszállásáról” beszélnek, mert a hetvenes évektől fogva fokozatosan adtak át európai vezetők egyre nagyobb „teret” a közel-keleti gazdag országoknak: cégek, szállodák, egyéb ingatlanok, fociklubok és sok más van már arab befektetők tulajdonában. Ők ezért a sok ideáramló pénzért cserébe a mesés arab kultúra széleskörű megismertetését kérték. Az ideológiai és politikai változásoknak köszönhetően a befogadó és demokratikus Európa érdekes egyvelege lett a diktatúrának és a diszkriminációnak: megmondják, mi elfogadható, kiket kell támogatni, és ha valaki ebben az egyre szélesedő támogatottsági körből nem szupportál mindenkit, akkor arra rá akarják kényszeríteni az „elfogadás” törvényét. Aki mégsem akar fejet hajtani, azt fasisztázzák (ezen a kontinensen ez erős szitokszó) és mellőzni kívánják, háttérbe sorolnák a financiális,- és egyéb támogatási listán, stb. A kérdés sok komponense ellenére nem olyan bonyolult – aki egyszer ebbe a családba bekerült, onnan kijutni nem tud.

islamic_woman.jpg

"Tanulmányoztuk, hogy mi történt az elmúlt években a nyugat-európai országokban. Nyugati kormányok őszinte erőfeszítései ellenére nem sikerült integrálni a muszlim közösségeket, és mi magyarok nem akarunk párhuzamos társadalmakat, mert akkor a keresztények számbelileg vesztésre állnának. Ha beengedünk muszlimokat a kontinensre, hamarosan többen lesznek, mint mi. Ez egyszerű demográfiai és matematikai kérdés, az iszlám világban korlátlan a muszlimok utánpótlása" –mondta a miniszterelnök.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr47796118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása