Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Drónok lőtték ki az ISIS főhackerét

2015. augusztus 28. - tudosito

Ellopta Tony Blair személyes adatait, feltörte a CIA Twitterét 2013-ban az ISIS tevékenységét segítette, szerdán pedig drónok végeztek vele – állítja friss hírei közt egybehangzóan a BBC, Guardian és a NY Times.

junaid_hussain_1.jpg

Junaid Husszain, teljes nevén Abu Husszáin al-Britani 2013-ban utazott Szíriába, hogy az IÁ-t segítse, mint kiemelkedő képességű hacker. Kiemelt helyen szerepelt az amerikai szervek halál-listáján. Többek közt a Birmingham-ben született 21 éves kiber-terroristának köszönhetően lett az ISIS világ-szerte ismert csoport, jelen vannak a közösségi médiában és számos weboldalt, rendszert törek már fel. A Kiber Kalifátus már feltörte a CIA YouTube és Twitter fiókját, az MI6 belső, terrorizmussal kapcsolatos forróvonalait.

junaid_hussain_2.jpg

(Junaid Husszain kivételesen "nem civilben")

Korábban már Angliában is elítélték hekkelésért, 2012-ben börtönben is járt Tony Blair személyes adatainak kiszivárogtatásáért, valamint több ezer amerikai katona adatainak nyilvánosságra hozásáért. Letartóztatása után a Telegraph-nak azt nyilatkozta: „Terrorizmus nem létezik. Kitaláció, hogy démonizáljanak egyfajta hitet”. Felesége, a 44 éves Sally Jones, aki rocker volt, mielőtt áttért az iszlámra. Stílszerűen online ismerkedtek meg, majd házasságuk után nem sokkal már mentek is kics családostul Szíriába – az éppen kialakulófélben levő helyzet hajnalán. Husszaint a terrorszervezet minden bizonnyal informálta terveiről.

cyber_caliphate.png

Amennyiben valós a hír, az elmúlt nyolc napban ez már a második kiemelt ISIS-tag, akit likvidáltak – augusztus 18-án Fadhil Ahmad al-Hayali, az IÁ másodparancsnoka vált az amerikai erők légicsapásának áldozatává. A Fehér Ház még nem erősítette meg az értesülést, és az sem világos hogy a CIA drónjai vagy az USA légicsapása ölte meg a férfit, miközben több ISIS-tag állítja, hogy beszélt Junaiddal az elmúlt napokban, miközben maga a szervezet is tagadja ezt. Ha meghalt, akkor érthető, hogy ezt igyekeznek tejes erővel cáfolni, de egy ilyen hacker esetében elképzelhető, hogy az IÁ szándékosan dezinformálja a nyugati közmédiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr447741168

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jönnek a drónok 2015.08.29. 15:06:37

A nagyközönség elsősorban a terroristákra vadászó fegyverekkel és rakétákkal felszerelt katonai drónok bevetéséről hall híreket. A közelmúltban például izraeli robotrepülők gyilkoltak Egyiptomban,  de az Egyesült Államok katonai erői is gyakran használ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása