Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

A muszlimok el vannak nyomva Amerikában (?)

2015. szeptember 19. - tudosito

Egy csapásra sztár lett és az iszlámot népszerűsíti Ahmed Mohamed, a tizenéves srác, akit egy napra letartóztattak az általa készített táskába rejtett óra miatt. A 14 éves srác Texasban egy bombára hasonlító, sajátkészítésű táska-órával ballagott haza, ekkora tartóztatták le. Politikusok és hírességek az esetet meglovagolva nyilvánosan bátorítják, hogy a diszkrimináció és megfélemlítés ne vegye el a kedvét a merész álmoktól. Miról is van szó valójában?

ahmed-mohamed_2.png

Obama elnök személyesen hívta a Fehér Házba, magyarázkodva, hogy Amerika egy befogadó ország és ne adja fel álmait. Az esetet számos, celeb, valamint Mark Zuckerberg is elítélte, kiposztolva hogy „A tehetséget elismerni kéne, és nem letartóztatással díjazni. A jövő olyanoké, mint Ahmed.” Majd hozzátette, hogy ha a srác bármikor jönne a Facebookhoz, örömmel találkozna vele.

ahmed-mohamed-4.jpg

A muszlim gyerek sztoriját rengetegen a saját image-ük építésére használják fel, mint ez megtörténik rendszeresen minden „üggyel”, ami mögé lehet állni és sikkes a támogatása. Közel százezren követik az IStandwithAhmed-et mozgalmat a Twitteren, miközben már muszlimokkal szembeni diszkriminációról beszélnek a világ legbefogadóbb országában. Eközben tömegeket gyilkolnak meg Szíriában és Irakban, többek közt amerikai újságírókat - talán nem elrugaszkodott dolog a két ügy tekintetében aránytalanságról beszélni.

ahmed-mohamed_1.jpg

A srác egy hét alatt hírességek és politikusok támogatását élvezve (ne feledjük, az elnök választási kampány már zajlik) ügyvédek segítségét vette igénybe az őt ért sérelmek méltó módon történő rendezése érdekében. Egyúttal támogatói oldalt is létrehozott, ahol anyagi felajánlásokat tehetnek a fiúnak. Hogy erre pontosan miért is van szükség, azt senki sem tudja. Ahmed a Twitteren és mindenféle közösségi platformon hirdeti: ”Ne ítélj meg a nevem miatt”. Rasszizmusról beszél, amit közösen meg kell akadályozni, hogy ismét megtörténhessen. Emberek faliórákkal fényképezkednek, megcsúfolva a rendet fenntartó rendőröket, miközben akaratukon kívül, tudatlanságból az iszlám békés, populista módon történő elfogadásának csinálnak egyre nagyobb platformot.

ahmed-mohamed-5.jpg

A helyzetet árnyalja az Amerikában tényleg valamiképp jelenlevő előítéletesség, különösen a déli államokban, ahol még él sokakban a korábbi rabszolgatartó mentalitás. A negatív diszkriminációt el kell ítélni, de miért az a hülye, aki egy, a terroristák, a fundamentalista iszlám által közel 20 éve generált közhangulatot, valós veszélyt figyelembe véve nem bízzák a véletlenre? (9/11 borzalmairól részletesen itt). A rendőrök helyesen jártak el, hiszen nemre, és korra való tekintet nélkül, sajnos már számos öngyilkos merénylet történt. Szubjektív módon persze, rosszul esik, hogy meggyanúsítanak terrorizmussal, de tudnunk kell: egy a mi védelmünket szolgálja. Ha megszűnne a fenyegetés az iszlám terrorizmus részéről, nem kellene órákat sorba állni a reptéren és hónapokig tartó procedúrával vízumot igényelni az USA-ba. Ez nem a „hatalom” elnyomása, hanem a közösség védelme.

ahmed-mohamed-3.jpg

(Egyesek szerint Allahnak más tervei vannak a tehetséges fiúval).

Ahmed éppenséggel nem volt rossz szándékú, az más kérdés, hogy az esetet ő is ügyesen meglovagolja. A fenti eset is rávilágít: egy (egyébként minden bizonnyal tényleg nem szélsőséges) muzulmán, ahogy gyanúba keveredik, önmaga ártatlanságát máris felhasználja az egész vallás ártatlanságának védelmére. Holott ez ugyanolyan csúsztatás, mint azt mondani, hogy minden muszlim terrorista. Sem az egyik, sem a másik nem igaz. Mégis úgy tűnik, 14 év elég volt Amerikának hogy elfelejtse 9/11-et.

Látogasson vissza naponta frissülő oldalunkra! Cikkek, hírek, tanulmányok az iszlám világról és a Nyugattal való viszonyáról!

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr737801450

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két repülőgéptől nem omlik porrá három acéltorony 2015.09.20. 16:35:03

A témában összejött amerikai építészek és más szakemberek szerint a tornyok összeomlását irányított és vezérelt robbantások okozták. A tornyok acélszerkezete méretezve volt repülőgép becsapódásra. Kibírták volna, kisebb károkkal. Robbanás nélkül az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása