Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Az IÁ elrabolt 127 gyermeket

2015. szeptember 11. - tudosito

Az ISIS Moszul közeléből rabolt el 127, jellemzően kora tinédzser éveikben járó gyermeket, hogy janicsárokat csináljon belőlük.

isis_children.jpg

Az iraki Moszul városa sajnos egy ideje az IÁ által felügyelt térségbe tartozik, innen vitt el 11 és 15 év közötti fiúkat az ISIS egy csapat, hogy átneveljék őket és saját harcosokat fejlesszenek belőlük. Szaíd Mamouzini, az Iraki Kurd Párt képviselője mondta el, hogy a fiúkat átnevelő táborokba viszik. Ez nem először forul elő, az IÁ rendzseres rabol el idővel hadra fogható srácokat, mindemellett a saját gyerekeiket sem kímélik: nem kérdés, hogy Allah harcosaivá nevelik saját gyerekeiket is.

syrian-child-fighter.jpg

Sajnos a lakosság fiú tagjai is állandó veszélynek vannak kitéve: a kifejezetten tinédzser kor alatti, vagy még abban levő „alakítható” fiúkat az iszlamisták előszeretettel rabolták el, mint ezt a történelemből ismerjük. Az első janicsárosztagokat I. Murád szultán hozta létre, még 1362-ben. A szervezet ideológiai alapját a bektasi dervisrend szolgáltatta, mely az 1300-as években alakult.

isis_children_2.jpg

Ez az iskola (hasonlóan pl. a keresztény kolostorokhoz) ideológiai-szellemi, és nem utolsó sorban katonai nevelésben részítette a tagokat, és egy eszme alapján tömörítette őket. Egyik simert képviselőjük Gül Baba, akinek türbéje ma is áll Rózsadombon, és amit érthetetlen módon a II.kerületi önkormányzat helyre akar állítani, hogy muzulmán zarándokhelyet csináljon belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr147777760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása