Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Egy fegyver, amit a terroristák nem tudnak használni

2015. szeptember 08. - tudosito

Az ISIS fegyverarzenálja jórészt az elkobzott fegyverekből származik. Ezt szándékozik megoldani egy amerikai fegyvergyártó cég speciális puskája, az „ISIS proof” karabély.

crusader_rifle_1.jpg

A picit módosított AR-15-ös gépfegyver egyik oldalán lézergravírozott bibliai idézet, a másik oldalon a keresztes hadjáratok egyik jelképeként, a Templomos Lovagrend Hosszú Keresztje. A fegyvert - melynek hivatalos neve "Crusader Rifle" -  forgalmazó Spike’s Tactical szerint ez használhatatlan az IÁ harcosai által, a keresztény szimbólumok és biblia vers miatt. A cég szóvivője Ben „Mookie” Thomas a Navy SEAL egykori tagja, azt mondta, egy ilyen fegyvert igazi hithű muzulmán nem fog majd a kezébe.

crusader_rifle_0.jpg

Nos, hogy ez mennyire „hatástalanítja” az iszlám terroristákat, az érdekes kérdés, de több muszlimnál már kiverte a biztosítékot. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa már elítélte a fegyvert, amivel a készítők célja egyáltalán nem a hívők megsértése volt. Thomas elmondta, őket a korai keresztes mondás ihlette a fegyver módosítására: „Béke, háború vagy Isten akarata” – azaz ez a három állapot van, amit a fegyver beállításai (automatas, félautomata, stb.) is tükröznek, átvitt értelemben pedig mi sajnos jelenleg a középsőben vagyunk.

crusader_rifle_2.jpg

crusader_rifle_3.jpg

A fegyver népszerűségét mutatja, hogy már több tucatot eladtak belőle, pedig az ára 960 és 3000 amerikai dollár között mozog (ez persze nem a gravírozástól, hanem a felszereltségtől függ). A „terroristaálló” fegyver ötlete nem alaptalan, hiszen az IÁ legutóbbi videóin is iraki katonáktól elkobzott M16-osokkal büszkélkednek. A propaganda részeként gyakran pózolnak a visszavonult iraki erőktől hátrahagyott amerikai fegyverekkel, tankokkal és Humveek-kel.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr697767912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása