Élet a Kalifátusban

Mindent az Iszlám Államról

Mindent az Iszlám Államról

Az IÁ lefejezte 39 saját tagját

2015. augusztus 31. - tudosito

Akik saját társaikat sem becsülik: az elmúlt hónapban az ISIS lefejezte összesen 39 tagját a szervezte és az iszlám ellen elkövetett többszöri vádak alapján. A kivégzéshez csupán már elegendő, ha valaki haza akar térni.

isis_beahead_3.jpg

A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Bizottsága (Syrian Observatory for Human Rights) jelentése szerint július 29 és augusztus 29 között, összesen 39 IÁ tagot végzett ki maga a szervezet. A nem éppen egzakt vádak között szerepelt a boszorkányság, istenkáromlás, szodómia, házasságtörés, (keresztény) ébredési mozgalmakkal való együttműködés, stb.

isis_beahead_1.jpg

Az elmúlt egy hónapban 91 nyilvános kivégzést tartott az IÁ, ebből 32 civilt, 2 nőt, valamint egy újságírót és 11 harcost egyéb lázadó csoportokból. A kivégzéshez elegendő, ha valaki csupán vissza akar térni saját hazájába, családjába – más nemzetek számára történt kémkedés vádjával már meg is ölik. Az ISIS az elmúlt évben 181 saját harcosát végezte ki nyilvánosan kémkedés vádjával. A valóság ezzel szemben az volt, hogy a borzalmakat átélők nem akartak többet részt venni a féktelen kegyetlenkedésben és fanatizmusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamallam.blog.hu/api/trackback/id/tr487748962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása